Studená jahodová polévka
Ingredience
Příprava jídla
1. Pokrájejte 300 g jahod, dejte je do hrnce, podlijte pár lžícemi vody, přidejte vanilkový extrakt, tři lístky máty a přiveďte k varu. Vypněte a nechte vychladnout.
2. Směs rozmixujte s medem a citrusovými šťávami dohladka. Pak přidejte zbývající čerstvé ovoce (nějaké si odložte na ozdobení) a ještě několika pulzy prosekejte nahrubo. Rozdělte do čtyř sklenek nebo misek a ozdobte odloženým ovocem a mátou.
PS: polévku je možné doladit kopečkem zmrzliny či mascarpone
Další recept
Ingredience
- 400 g jahod, odstopkovaných
- 100 g směsi borůvek, malin či ostružin (podle chuti)
- 3 mátové lístky + další na ozdobení
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 4 lžíce medu
- 100 ml pomerančové šťávy
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička limetové šťávy
Příprava jídla
1. Pokrájejte 300 g jahod, dejte je do hrnce, podlijte pár lžícemi vody, přidejte vanilkový extrakt, tři lístky máty a přiveďte k varu. Vypněte a nechte vychladnout.
2. Směs rozmixujte s medem a citrusovými šťávami dohladka. Pak přidejte zbývající čerstvé ovoce (nějaké si odložte na ozdobení) a ještě několika pulzy prosekejte nahrubo. Rozdělte do čtyř sklenek nebo misek a ozdobte odloženým ovocem a mátou.
PS: polévku je možné doladit kopečkem zmrzliny či mascarpone
Další recept